Mag je bloed doneren als je een tattoo hebt

Geplaatst op: 14.03.2019

We stellen je vragen en doen een kort onderzoek. Wel is de kans heel klein dat iemand besmet wordt met ziekten door middel van een coloscopie, maar dit risico moet wel worden uitgesloten vinden de bloedbanken. Indien een erkende acupuncturist of een arts de acupunctuur heeft uitgevoerd, moet je niet wachten en mag je meteen weer doneren.

Geld is fijn maar een goede daad verrichten niet minder. Indien je een transfusie hebt ondergaan: Ik had hierbij de zekerheid, dat mijn bloeddruk, en bloedwaarden bij elk bezoek werden gecontroleerd. Er worden naast de donatie een aantal aparte buizen bloed afgenomen, die worden getest op allerlei ziekten waaronder HIV. Op basis van je reisgedrag kom je in aanmerking om te doneren. Je betaalde voor seks of je nam deel aan groepsseks. Wat gebeurt er met mijn bloed?

Je hebt een risicodragend seksueel contact gehad en wilt weten of je besmet bent. Als hemochromatosepatint mag je maximaal 6 keer per jaar bloed geven, met minstens 2 maanden tijd tussen elke donatie. Personen die lijden aan een erfelijke vorm van hemochromatose maar verder gezond zijn kunnen bloed doneren geen plasma of bloedplaatjesmits een jaarlijkse attestering door hun behandelende arts die bevestigt dat:!

Misschien heb je het bloed van een ander op een dag zelf ook nodig. Hieronder kun je je reactie achterlaten.

Dit is namelijk hetzelfde virus dat bij kinderen waterpokken veroorzaakt. Indien je een transfusie hebt ondergaan:

Hoe werkt een bloeddonatie?

Afgelopen herfst was dat eindelijk zo ver, aangemeld, informatie gekregen, en gisteren had ik mijn medische keuring. Vroeger hoefden mensen dan maar een jaar te wachten, maar onderzoek heeft uitgewezen dat bepaalde ziekten als BSE gekkekoeienziekte ontstaan bij het herhaald doorgeven van weefsel binnen de soort. Fijn dat je onze boodschap wenst te delen op jouw Facebook!

Je verlaat hierbij onze website. Mag ik bloed of plasma geven?

  • Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden.
  • De afname duurt ongeveer 10 minuten, in die tijd merk je er bijna niets van.

Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Dit is een regel van de EU. Reactie infoteurHet bloed van iedere donor wordt onderzocht op onder andere HIV.

Ook na een gewone operatie moet je even wachten voor je je weer mag aanmelden als donor: Volgende week mag ik eindelijk gaan geven: Je hebt ooit hepatitis B, hepatitis C of syfilis doorgemaakt of hebt er positief op getest.

Wanneer kan ik donor worden en wanneer juist niet?

We doen aan donorselectie vóór de bloedgift. Het hangt af van de manier waarop de dokter het onderzoek heeft uitgevoerd. Je mag vier maanden geen bloed, plasma of bloedplaatjes geven wanneer je een nieuwe seksuele partner hebt.

Je verlaat hierbij onze website.

Martinmoet je nog 14 dagen wachten. Stamceldonatie is een therapie die bij verschillende aandoeningen toegepast wordt om de patint terug van gezonde cellen…. Zou dat verschil uitmaken. Nadat je volledig bent mag je bloed doneren als je een tattoo hebt, herijking en toekomst Provincie Noord-Holland 15 VI Langer dan tot 2018 de tijd nemen Indien ervoor wordt gekozen om de deadline van 2018 voor realisatie van de EHS los te laten en langer de tijd te nemen.

Uit de antistoffen van mensen met gordelroos wordt een inenting gemaakt zodat deze kinderen geen waterpokken krijgen.

Bloed doneren voor geld

Op die manier wordt een mogelijke besmettingsketen via bloedtransfusie doorbroken. De gebruikte url is ongeldig. Miranda Schoonbeek , Bloed doneren lijkt op het eerste oog een makkelijke manier die weinig tijd en moeite kost. Soms zijn er redenen waarom je tijdelijk geen bloed mag doneren, zoals wanneer je net een piercing of tattoo hebt laten zetten, wanneer je zwanger bent of bepaalde medicijnen hebt gebruikt die het bloed beïnvloeden.

  • Doe snel onze donorzelftest.
  • Dit duurt circa 15 minuutjes.
  • Bloedtransfusie en bloeddonatie Ziekenhuizen in Nederland hebben dagelijks duizenden liters bloed nodig voor levensreddende operaties en ingrepen.
  • Zijn er voor mijn risico's verbonden aan het geven van bloed?

Dan is namelijk bewezen dat de donor geen ziektekiemen kan doorgeven aan de ontvanger van het bloed. Heb je hemochromatose, dit om iedere risico uit te sluiten. Onlangs heb ik mezelf aangemeld als donor en werd mij gezegd dat er n jaar voorbij moest zijn voor ik bloed kan geven, voldoe je mag je bloed doneren als je een tattoo hebt bovenstaande criteria en wil je bloed doneren.

Heb je een kijkoperatie of kijkonderzoek endoscopie ondergaan. Dit geldt inderdaad voor alle bloedproducten   Veiligheid is voor ons topprioriteit We willen dat de donatie veilig verloopt voor jou als donor, plasma of plaatjes geven als je een van de volgende medicijnen neemt:.

En kan je eigenlijk wel donor worden. Je mag evenwel geen bloed, en ook voor de patint die jouw bloed ontvangt.

Bloedgeven: wanneer mag het niet?

Om de veiligheid van ons bloed te garanderen, hanteren we wetenschappelijk onderbouwde selectiecriteria. Als je tattoos hebt, mag je gerust bloed geven, mist de tattoo langer dan 6 maanden geleden is gezet of bijgekleurd. Wie bloed wil geven moet een jaar wachten als hij een coloscopie heeft ondergaan Een coloscopie is een onderzoek van de dikke darm en eventueel het laatste stuk van de dunne darm.

Zelfs mannen die alleen maar seks hebben met hun eigen partner of alleen maar veilige seks mogen geen bloed geven. Iemand die binnen 6 maanden voor zijn overlijden een piercing of tatoeage heeft laten zetten loopt het risico op een infectieziekte.

Heb je buiten Europa gereisd of naar de Canarische eilanden.