Paspoort of id kaart turkije

Geplaatst op: 14.03.2019

De ambassade in Ankara kan uw reisdocument ook naar Irak laten opsturen. U kunt documenten inleveren in het Nederlands, Engels, Duits of Frans. De ambassades kunnen je bijvoorbeeld helpen met:

Controleer of het document ruim voldoende geldig is, voor het geval dat het verblijf langer mocht duren dan gepland. Daarna krijg je een link toegestuurd per e-mail en kun je je visum downloaden. Maak uw persoonlijke checklist Stap 2: Vul dan tijdens uw aanvraag een UPS-envelop in. Zorg dat je van tevoren het telefoonnummer hebt opgeslagen. De ID kaart moet voldoen aan de vereiste geldigheidsduur maar er worden minder strenge eisen gesteld aan de geldigheidsduur van een ID kaart dan aan die van een paspoort.

In 5 stappen een natuurhuisje boeken. Raadpleeg voor de meest actuele gegevens  het Turkse consulaat in Rotterdam! Vraag aan bij grensgemeente of Schiphol Stap 4: Zo moet een ID kaart minimaal tijdens het gehele verblijf in Turkije geldig zijn. Indien uw Belgische identiteitskaart of uw paspoort 6 maanden vr uw terugkeer uit Turkije vervalt, zal u paspoort of id kaart turkije identiteitsbewijs moeten vernieuwen. Wel kan een visumbureau uitkomst bieden met handige services als bezorging op de luchthaven.

Stap 1: Maak uw persoonlijke checklist

U toont aan dat u legaal verblijft in Irak, met:. U krijgt per e-mail bericht als uw document klaar is. Via een visumbureau kan het soms sneller, tegen navenant hogere kosten. Sommige mensen beschikken niet over een ID kaart of een paspoort; zij zijn asielzoeker vergunninghouder of statushouder.

Binnen de EU, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland is er wat auto's, motoren en bromfietsen betreft, geen verschil in rijbewijzen.

  • Vanwege het gevaar van identiteitsfraude is het kopiëren van paspoorten en ID-kaarten zelfs af te raden. Meer informatie over het rijden met een geleende auto op vakantie zie  anwb.
  • Deze informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit.

Dan weet u welke papieren u voor elke aanvraag nodig heeft, paspoort of id kaart turkije. Hiervoor zijn speciale e-Visa automaten. Het e-visum is dagen geldig voor een verblijf van maximaal 90 dagen.

Welke documenten dat in uw situatie zijn, ziet u door de checklist stap 1 in te vullen. De identiteitskaart is 5 jaar geldig.

Reisdocument

Bent u niet van Belgische nationaliteit? Zorg dat je van tevoren het telefoonnummer hebt opgeslagen. Stuur me een e-mail over follow-up opmerkingen. Maak uw persoonlijke checklist Stap 2:

En wat te doen als je op reis je reisdocumenten kwijtraakt. In andere landen kunnen aan bijzondere voertuigen mogelijk andere rijbewijseisen worden gesteld dan in Nederland. Hallo, Heb 3 visums besteld via http: Identiteitskaart of paspoort en visum verplicht voor Turkije Voortaan moeten Belgen die naar Paspoort of id kaart turkije willen afreizen in het bezit zijn van een  identiteitskaart of een paspoort dat minimum 6 maanden  geldig is  na de datum van terugkeer naar Belgi, paspoort of id kaart turkije.

Doet u een paspoortaanvraag voor een minderjarige van Nederlands-Irakese afkomst. Wilt u langer dan 90 dagen in Turkije verblijven of wilt u wonen, werken of studeren in Turkije dan dient u een visum aan te vragen bij het Turkse consulaat.

Paspoort of ID-kaart

In de volgende Europese landen is een identiteitskaart ID-kaart voldoende:. Click here to cancel reply. Probeer het later nog eens.

In alle andere gevallen dient u wel een visum aan te vragen. De aanvraag neemt ongeveer 3 minuten in beslag. Geldigheid e-visum Turkije Met een e-visum Turkije mag u voor zakelijke of toeristische doeleinden naar Turkije reizen. De groene kaart wordt paspoort of id kaart turkije en is  verplicht  in Turkije. Check de extra eisen voor Turkije Stap 3: In andere landen kunnen aan bijzondere voertuigen mogelijk andere rijbewijseisen worden gesteld dan in Nederland, paspoort of id kaart turkije.

Let er op dat wanneer u met een paspoort naar Turkije reist, deze nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in het land. Dit kan bij 1 van de Nederlandse grensgemeenten of Schiphol.

Vraag en antwoord

Het e-visum is nog te verkrijgen op het vliegveld of aan de grens lees verderop , maar het is de politie ter plaatse die bepaalt of je dat visum daadwerkelijk krijgt. De groene kaart wordt erkend en is  verplicht  in Turkije. Voor alle andere landen heb je een geldig paspoort nodig.

Het wordt echter dringend aangeraden een visum aan te vragen vr aanvang van de reis. Dan moet u uw paspoort of ID-kaart eerst opsturen naar de ambassade. En wilt u een Nederlands paspoort of identiteitskaart ID-kaart aanvragen of verlengen.